Sari la conținutul principal

Ce este o bășică?

Ciclul de evoluție a unei bășici

Prin tratarea imediată a unei bășici, veți reduce timpul necesar vindecării.

După cum s-a demonstrat, cu cât mai repede aplicați Compeed®, cu atât mai repede acesta va calma durerea. De fapt, COMPEED® este atât de eficient încât, dacă îl aplicați la primele semne de frecare (fricțiune și usturime), puteți chiar preveni formarea bășicii.

Faza 1: frecare și usturime.

Ce se întâmplă? Frecarea bruscă și continuă activează terminații nervoase sensibile la presiunea aplicată pe stratul superior al pielii și provoacă durere, înroșire și iritație a pielii.

Cum poate ajuta COMPEED®: Aplicarea COMPEED® plasturi pentru bășici poate preveni evoluția bășicii. Stratul său protector acționează ca o a doua piele, formând o barieră de protecție împotriva frecării care cauzează bășicile.

Faza 2: formarea bășicilor.

Ce se întâmplă? Bășicile se formează atunci când stratul superior al pielii este supus acțiunii de frecare și se separă de stratul de dedesubt. Spațiul dintre acestea se umple cu lichid.

Cum poate ajuta COMPEED®: După dezinfectarea atentă a leziunii, pe zona afectată trebuie aplicat un COMPEED® plasturi pentru bășici. Lăsați plasturele la locul său până când începe să se desprindă (poate rămâne aplicat timp de până la câteva zile). În acest interval, COMPEED® plasturi pentru bășici va calma durerea și va proteja zona împotriva deteriorării mai profunde.

Faza 3: rană deschisă.

Ce se întâmplă? Trebuie să acționați rapid dacă bășica se sparge și se formează o rană deschisă. Bășicile sparte sunt extrem de predispuse la infecții și, în acest moment, este important să dezinfectați rana cât mai repede posibil.

Cum poate ajuta COMPEED®: După ce dezinfectați rana, acoperiți-o cu COMPEED® plasturi pentru bășici. Acesta va proteja rana împotriva bacteriilor, murdăriei și apei, care au efect dăunător, și va crea mediul optim pentru vindecare.

Faza 4: formarea crustelor.

Ce se întâmplă? Dacă bășica nu este tratată, se va forma o crustă. Aceasta apare pentru că lichidul din rană se usucă și formează acest înveliș. Însă, procesul de vindecare în cazul unei bășici cu crustă poate fi mai îndelungat și mai dureros decât în cazul unei bășici intacte. De asemenea, crusta se poate rupe și poate cauza infecții secundare.

Cum poate ajuta COMPEED®? COMPEED® plasturi pentru bășici protejează leziunea de umiditate și previn formarea crustelor, grăbind vindecarea.

Faza 5: vindecarea leziunii.

Ce se întâmplă? Se formează țesut nou și leziunea se vindecă.

Bășicile au nevoie de 7 zile pentru a se vindeca. COMPEED® poate accelera procesul de vindecare:

După crearea mediului optim, COMPEED® plasturi stimulează răspândirea mai rapidă a noilor celule de piele la baza și pe lateralele leziunii, pentru a accelera procesul de vindecare.