Sari la conținutul principal

Ce este o bătătură profundă?

De ce se formează bătăturile profunde?

Există o serie de factori care pot cauza și exacerba presiunea excesivă în urma căreia se produc bătăturile profunde.

Printre acestea, se numără încălțămintea nepotrivită: pantofii strâmți sau nepotriviți ca măsură, în special cei cu vârf ascuțit sau cu toc înalt, pot crește presiunea în anumite zone ale piciorului.

Un stil de viață activ și mult timp petrecut în picioare pe suprafețe dure pot declanșa, de asemenea, un nivel crescut al presiunii și posibilitatea de apariție a bătăturilor profunde.

O altă serie de factori sunt asociați cu forma și structura piciorului.

Ciclul de evoluție a unei bătături profunde

Puteți alege să amânați tratamentul bătăturii până când începe să fie dureroasă sau până când începe să vă îngrijoreze aspectul său. Aceasta este o greșeală, deoarece timpul necesar vindecării va fi mai mare. Cu cât începeți să tratați bătătura mai devreme, cu atât se va vindeca mai repede.

Faza 1: formarea bătăturilor superficiale.

Pielea, sub presiune, începe să genereze o cantitate excesivă de celule ale pielii. Zona de piele îngroșată se numește bătătură superficială.

Faza 2: dezvoltarea bătăturilor profunde.

Procesul de îndepărtare este accelerat de tratamentul cu COMPEED® Plasturi medii pentru bătături profunde, care previn pătrunderea microbilor și creează un mediu umed care stimulează procesul de vindecare. Tratamentele cu COMPEED® Plasturi medii pentru bătături profunde reprezintă cele mai bune metode de tratare a bătăturilor profunde la domiciliu. COMPEED® Plasturi medii pentru bătături profunde integrează un design granular care oferă protecție, difuzând și minimizând presiunea asupra bătăturii profunde și oferind calmare instantanee și de durată.

Faza 3: dezvoltarea bătăturilor profunde.

Pe măsură ce bătătura profundă crește ca dimensiune, vârful bătăturii pune presiune pe stratul bazal al pielii și pe terminațiile nervoase pe care acesta le conține. Aceasta este cauza durerii. Majoritatea persoanelor nu încep să trateze bătătura până când durerea nu devine insuportabilă sau până când aspectul acesteia nu începe să le afecteze activitățile zilnice.

Faza 4: îndepărtarea.

Bătăturile profunde sunt afecțiuni temporare, însă este important să rețineți că, cu cât aplicați tratamentul mai repede, cu atât mai repede vor fi îndepărtate. S-a demonstrat că utilizarea tratamentului special pentru bătături profunde precum utilizarea COMPEED® Plasturi medii pentru bătături profunde accelerează îndepărtarea acestora și calmează durerea.