Sari la conținutul principal

Cum se tratează herpesul?

Cele șapte beneficii oferite de COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes

Fiecare COMPEED® plasture invizibil pentru herpes oferă șapte beneficii cheie pentru tratamentul și eradicarea unui herpes.

1. Acțiune rapidă.

Pentru a asigura nivelul corect de umiditate la nivelul leziunii, plasturele permite dispersia substanțelor nutritive. Astfel, se stimulează mecanismul propriu de vindecare al pielii, accelerând procesul de vindecare. Deși modul de acțiune al plasturelui diferă de cel al unguentului cu aciclovir 5%, s-a demonstrat clinic că plasturii oferă un timp de vindecare comparabil*.

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomised clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in treating herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

2. Maschează herpesul instantaneu.

Datorită plasturelui, herpesul devine practic invizibil, reducând sentimentul de rușine sau anxietatea, stări care pot să apară în context social din cauza aspectului dumneavoastră fizic.
Mai mult, puteți aplica produse de machiaj sau ruj peste plasture, reducând astfel și mai mult vizibilitatea herpesului.

3. Calmează durerea.

Plasturele are efect calmant, deoarece acoperă și protejează terminațiile nervoase expuse la nivelul leziunii.

4. Reduce roșeața și inflamația.

Pentru a diminua senzația de tensiune de la nivelul pielii, plasturele reduce inflamația și calmează roșeața.

5. Reduce furnicăturile, mâncărimea și usturimea.

Plasturele are efect calmant deoarece reduce tensiunea de la nivelul pielii.

6. Reduce aspectul de bășici și previne formarea crustelor.

Plasturele formează un mediu protejat împotriva microbilor, care nu permite uscarea herpesului, prevenind astfel formarea crustelor.
S-a demonstrat clinic că șansele ca herpesul tratat cu COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes să dezvolte o crustă dureroasă sunt semnificativ mai mici față de cele asociate tratamentului cu unguentul cu aciclovir 5%*.

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomised clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in treating herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

7. Reduce riscul de infecție pornind de la leziune.

COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes formează o barieră de protecție* pe herpes de care virusul herpetic nu poate trece, ceea ce contribuie la reducerea riscului ca leziunea să răspândească infecția. De asemenea, le împiedică pe persoanele afectate să atingă herpesul: o formă comună de contaminare încrucișată. În plus, respinge apa și bacteriile.

* Plasturele acționează ca un scut antiviral pentru a reduce riscul de răspândire a herpesului.

Avantajele oferite de utilizarea produselor COMPEED® în tratamentul herpesului

COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes rămâne aplicat timp de până la 12 ore*, în timp ce unguentele cu aciclovir 5% trebuie reaplicate o dată la patru ore.

Pentru a trata simptomele asociate cu fiecare stadiu al erupției, COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes asigură un proces de vindecare într-un ritm comparabil cu cel al unguentelor cu aciclovir 5%**. Însă plasturele oferă și o serie de beneficii suplimentare care îl diferențiază de alte tratamente de acest tip*.

*Studiu clinic desfășurat pe 174 de pacienți – la 25% dintre pacienți, plasturele a acționat timp de 12 ore sau mai mult. Durata poate varia de la o persoană la alta.

**Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomised clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in treating herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.

 

Sfaturi pentru tratamentul herpesului

Este esențial să păstrați o bună igienă a mâinilor când tratați herpesul.

Chiar dacă COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes acoperă leziunea (reducând riscul de infecție), este important ca cei afectați să respecte următoarele recomandări:

Nu atingeți plasturele.

Nu atingeți herpesul (totuși, dacă o faceți, spălați-vă imediat pe mâini).

Nu atingeți și nu vă frecați la ochi în perioada de erupție a herpesului.

Nu împărțiți lucruri cu alte persoane.

Nu folosiți veselă, farfurii, pahare sau tacâmuri, rujuri, periuțe de dinți sau prosoape în comun cu alte persoane. Evitați contactul fizic intim.

Păstrați o igienă adecvată.

După vindecarea leziunii, schimbați toate prosoapele, periuțele de dinți și lenjeria de pat. Spălați-vă bine pe mâini înainte și după ce schimbați scutecele copiilor.

Avantajul COMPEED®

COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes vindecă, protejează și calmează, eliminând rapid și discret herpesul, o afecțiune mult prea comună. Se estimează că herpesul afectează până la 20% dintre persoane, așa că nu sunteți singur – mai ales fiindcă aveți la dispoziție COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes cu efect rapid și eficient!

COMPEED® Plasture invizibil pentru herpes oferă până la 12 ore de tratament*