Sari la conținutul principal

Întrebări frecvente

Întrebări frecvente despre bășici

Este mai bine să las bășica să se usuce?

Nu, lăsând bășica să se usuce la aer, expuneți leziunea la microbi, apă și aer, ceea ce poate conduce la formarea unei cruste sau coji. Tehnologia hidrocoloidală COMPEED® menține nivelul de umiditate naturală al pielii, creând un mediu optim care stimulează procesul de vindecare, împiedicând formarea unei cruste sau a unei coji.

Este potrivit COMPEED® pentru persoanele cu diabet sau probleme circulatorii?

Pacienții care suferă de diabet sau probleme circulatorii se pot confrunta cu probleme de vindecare a leziunii și/sau scăderea sensibilității la durere. Pentru a evita infecțiile, diabeticii trebuie să se consulte cu medicul înainte de a folosi COMPEED®.

Plasturele COMPEED® a devenit alb după ce l-am aplicat. Este normal?

Da, dacă plasturele a devenit alb, este un semn că acționează. Lăsați-l să acționeze!

Când ar trebui să îndepărtez plasturele?

Păstrați-l aplicat până când începe să se desprindă. Plasturele rămâne aplicat timp de câteva zile.

Întrebări frecvente despre bătăturile profunde

Ce este o bătătură profundă?

Bătăturile profunde sunt zone de piele îngroșată pe laba piciorului, adesea dureroase la aplicarea presiunii.

De ce se formează bătăturile profunde?

Bătăturile profunde sunt cauzate de frecare și presiune pe zonele de os, ca urmare a purtării de încălțăminte nepotrivită. Pielea piciorului se îngroașă ca reacție de protecție la presiune și frecare.

Cum pot fi tratate bătăturile profunde?

Începeți prin a calma și a hidrata punctele de presiune de pe laba piciorului. Acest lucru este posibil prin aplicarea unui plasture, pentru a proteja împotriva frecării. Compeed ® Plasturi pentru bătături profunde conțin un gel special care ajută la îndepărtarea bătăturii profunde și calmează imediat durerea.

Cum pot fi prevenite bătăturile profunde?

Pentru a preveni formarea bătăturilor profunde, începeți prin a reduce presiunea și prin a vă hidrata picioarele, mai ales dacă urmează să purtați încălțăminte strâmtă. Prin purtarea unui plasture hidrocoloidal, precum Compeed ® Plasturi pentru bătături profunde, se poate reduce, de asemenea, presiunea, menținând echilibrul de umiditate naturală.

Care este diferența dintre o bătătură profundă și o bătătură superficială?

O bătătură profundă este o îngroșare a pielii într-o zonă foarte clar delimitată, formând un con a cărui presiune penetrează derma și provoacă durere. În cazul bătăturilor superficiale, îngroșarea apare într-o zonă de piele mult mai extinsă.

Unde se formează de obicei bătăturile profunde?

Bătăturile profunde se formează aproape exclusiv în zonele expuse la presiune, adesea în zonele de piele de deasupra proeminențelor osoase, cum ar fi partea laterală a degetului mic.

În cât timp dispar bătăturile profunde?

Singura modalitate de a eradica bătăturile profunde pentru totdeauna este să eliminați presiunea care le cauzează. Dacă presiunea se menține, bătăturile profunde pot reapărea chiar dacă au fost îndepărtate complet.

Întrebări frecvente despre monturi

Ce sunt monturile?

Monturile sunt umflături tari formate la articulația degetului mare de la picior. Acestea pot fi incredibil de dureroase.

De ce se formează monturile?

Presiunea spre interior asupra degetelor poate conduce la formarea monturilor, deoarece degetul este orientat spre picior și articulația este împinsă spre exterior. Pantofii strâmți și inconfortabili pot agrava afecțiunea. Monturile pot fi cauzate și de afecțiuni medicale subiacente; dacă aveți dubii, consultați medicul.

Cum pot fi tratate monturile?

Chirurgia este singurul tratament de vindecare permanentă a monturilor. Din fericire, puteți minimiza frecarea pe zona întărită. Compeed® Plasturi pentru monturi protejează pielea pentru a preveni frecarea, calmând imediat efectele presiunii.

Cum pot fi prevenite monturile?

Având grijă de picioarele dumneavoastră, puteți întârzia evoluția monturilor. Evitați presiunea inutilă alegând să purtați încălțăminte potrivită, în special în zona articulației și a degetului. Pentru ocaziile la care trebuie să purtați pantofi deosebiți, protejați zona pentru a minimiza presiunea.

Sunt potriviți COMPEED® Plasturi pentru monturi pentru persoanele cu diabet sau probleme circulatorii?

Pacienții cu diabet trebuie să consulte medicul înainte să utilizeze plasturii Compeed® .

Ce sunt bătăturile superficiale?

Bătăturile superficiale sunt porțiuni de piele întărită de culoare gălbuie, cel mai adesea prezentă pe călcâi sau la baza degetului mare. Bătăturile superficiale sunt, în general, mai mari decât bătăturile profunde și mai puțin delimitate.

Ce cauzează apariția bătăturilor superficiale?

Frecarea, presiunea și greutatea repetate conduc la apariția bătăturilor superficiale, de exemplu la purtarea pantofilor cu toc înalt, care transferă toată greutatea corpului spre partea frontală a piciorului.

Cum pot fi tratate bătăturile superficiale?

Începeți prin a relaxa și hidrata pielea afectată de bătătura superficială. Încercați COMPEED® plasturi pentru bătături a oferi protecție împotriva presiunii, pentru a hidrata și pentru a calma instantaneu durerea.

Cum puteți preveni formarea bătăturilor superficiale?

Pentru a preveni formarea unei bătături superficiale, încercați să hidratați cu o cremă pentru picioare și să exfoliați; astfel, îndepărtați celulele moarte ale pielii înainte să se întărească. Se recomandă, de asemenea, să protejați picioarele împotriva frecării, în special dacă pantofii pe care urmează să îi purtați transferă o parte mai mare din greutate în partea frontală a piciorului.

Sunt potriviți COMPEED® Plasturi pentru bătături pentru persoanele cu diabet sau probleme circulatorii?

Pacienții cu diabet trebuie să consulte medicul înainte să utilizeze plasturii Compeed®.

Întrebări frecvente despre herpes

Ce este herpesul?

Herpesul este o afecțiune comună cauzată de virusul herpes simplex, care se manifestă prin formarea unor bășici cu lichid în jurul buzelor, nasului sau al bărbiei.

Ce cauzează apariția herpesului?

În mod normal, virusul herpetic se contractă în copilărie. Aproximativ 80% din populația adultă are virusul, însă multe persoane nu se confruntă cu erupții. Acestea pot fi declanșate de o serie de factori, inclusiv:

  • Stres
  • Sistem imunitar slăbit
  • Oboseală
  • Febră
  • Răceală sau gripă
  • Temperaturi extreme (frig sau căldură)
  • Expunere la soare
  • Menstruație
  • Hormoni
Cum poate fi tratat herpesul?

“Erupțiile herpetice pot fi tratate cu unguente și plasturi hidrocoloidali. Compeed® Plasture invizibil pentru herpes maschează instantaneu, protejează și calmează durerea, oferind un timp de vindecare comparabil cu al unguentului cu aciclovir 5%.*

*Karlsmark T, Goodman JJ, Drouault Y, Lufrano L, Pledger GW. Randomised clinical study comparing COMPEED® cold sore patch to acyclovir cream 5% in treating herpes simplex labialis. J Eur Acad Dermatol Venereol. 2008; 22 (10): 1184-1193.”

Cum poate fi prevenit herpesul?

Deși erupțiile herpetice nu pot fi prevenite, următoarele măsuri pot reduce riscul de contact cu herpesul și pot scădea frecvența erupțiilor:

  • Spălați-vă întotdeauna pe mâini înainte și după contactul cu herpesul.
  • Evitați sărutul, nu beți din aceleași recipiente și nu folosiți produse de îngrijire a buzelor în comun cu alte persoane până la dispariția herpesului.
  • Dacă știți ce factor declanșează herpesul în cazul dumneavoastră, încercați să vă expuneți cât mai puțin posibil la factorul respectiv. De exemplu, dacă știți că vremea extremă vă provoacă o erupție herpetică, puteți folosi un balsam de buze cu protecție SPF.
  • Este imposibil să scăpați complet de virusul herpes simplex sau să preveniți complet apariția unor noi erupții.
Pot tăia plasturele la dimensiunea leziunii?

Nu. Nu se recomandă tăierea, deoarece poate afecta adezivitatea plasturelui.

Pot mânca și bea cât timp port plasturele?

Da, dar asigurați-vă în permanență că produsul rămâne la locul său. Dat fiind că virusul este prezent și în saliva persoanelor care au herpes, nu se recomandă folosirea acelorași pahare sau tacâmuri.

Plasturele oferă protecție UV?

Nu. Vă recomandăm să nu expuneți leziunea herpetică la soare, pe cât posibil.

Pot aplica produse de machiaj sau ruj peste plasture?

Da, se pot aplica produse de machiaj, ruj sau protecție solară pe plasture. Rețineți că nu trebuie aplicate cremă sau ruj sub plasture deoarece acestea îi pot reduce adezivitatea.

Pot săruta pe cineva cât timp port plasturele?

Aveți grijă. Plasturele ajută la reducerea contaminării de la leziune dacă este așezat și fixat corect în jurul herpesului. Nu uitați însă să respectați aceleași măsuri de precauție aplicabile întotdeauna în cazul herpesului. Dat fiind că virusul este prezent și în saliva persoanelor care au herpes, nu se recomandă contactul intim intens în zona gurii.

Produsul trebuie menținut aplicat în permanență sau doar ziua?

Pentru rezultate optime, recomandăm ca plasturele să fie purtat 24 de ore pe zi.